Gheata carbonica

Gheata carbonica

"Impreuna facem treaba buna"

Gheata Carbonica

Principala utilizare a ghetii carbonice este la: conservarea/pastrarea mancarurilor, bauturilor, la o temperatura scazuta, atunci cand alte moduri de racire sunt indisponibile sau neadecvate dar. O alta utilizare este gheata carbonica pentru evenimente si nu numai gheata carbonica pentru nunti. Acest efect face din fiecare eveniment un moment de neuitat.

Gheata carbonica, cunoscuta de asemenea si sub denumirea de gheata uscata, este o forma solida a dioxidului de carbon.

Aceasta este folosita cu preponderenta ca agent de racire. In  acest sens, are o serie de avantaje precum: temperatura mai scazuta decat cea a apei inghetate dar si neproducerea de reziduuri.

CO2 & DISCOUNT SRL produce gheata carbonica pentru toate aplicatiile de pe piata!

 Granule cilindrice (peleti)

cu diamentrul de 3 mm – utilizata in sablare, conditionare si racire produse diverse

 Granule cilindrice (nuggeti)

cu diametrul de 16 mm – pentru efecte speciale la evenimente

 Blocuri de diferite dimensiuni

(cu grosimi variabile) -pentru nevoi de racire la transportul pe distante lungi

 

granule gheata carbonica
gheta carbonica pentru evneimente
gheata carbonica pentru nunti

APLICATIILE GHETII CARBONICE

Aplicatii in entertainment

Imediat ce gheata carbonica a fost plasata in apa, procesul de sublimare este accelerat, formandu-se nori densi de ceata.
Aceasta proprietate este tot mai des utilizata si este denumita gheata carbonica pentru nunti, gheata carbonica pentru evenimente, teatre, discoteci, atractii cu case bantuite sau cluburi de noapte. Sunt folosite masini de fum pentru crearea unor efecte dramatice.

Cere acum oferta noastra!

gheata carbonica pentru nunti

Aplicatii in industria alimentara

Principala utilizare a ghetii carbonice (cunoscuta si sub denumirea de „cardice”), este de a pastra mancarea, bautura etc. intr-o stare nealterata, fara a folosi metoda refrigerarii ciclice. Gheata carbonica poate fi folosita pentru inghetarea instantanee a alimentelor, mostrelor, sau/si la fabricarea inghetatei. De asemenea este folosita la ocazii festive. Gheata carbonica pentru nunti reprezinta obtinerea efectului de fum in paharele de bautura. Produsul este non toxic, bauturile pot fi consumate in deplina siguranta (vor avea totusi un foarte usor gust de sifon datorat dioxidului de carbon). Gheata carbonica (gheata uscata) este recomandata pentru sampanie, cocktail-uri si bauturi tari. Consumate foarte reci, taria si agresivitatea (asprimea) alcoolului nu se mai simte dar iese in evidenta aroma.

Aplicatii in industria medicala

Un alt lucru pe care gheata carbonica il poate face (de data aceasta in scopuri medicale), este inghetarea si eliminarea verucilor (negilor). In aceasta situatie, avand o temperatura mai scazuta, nitrogenul lichid isi joaca mai bine rolul, avand un mai mic timp de actiune si mai putina presiune.
Locul de stocare al acesteia (necesita un spatiu restrans), este de asemenea un plus, putand fi generata din dioxid de carbon compresat de fiecare data cand este nevoie.

gheata carbonica pentru nunti

Aplicatii in vinificatie

Gheata carbonica in viticultura are un rol foarte important in procesul de fabricare a vinului. Din momentul in care strugurii au fost culesi, pastrarea aromei este esentiala in incercarea de a obtine un vin bun. Una dintre cele mai bune moduri de a face acest lucru este de a aduga gheata carbonica in recipientele cu strugurii proaspat recoltati.

Acest lucru ajuta la pastrarea strugurilor proaspeti si impiedica inceperea de fermentatie prematura. Strugurii sunt transportati cu gheata carbonica pentru a-i mentine stabil pana cand sunt gata de utilizare. De asemenea prezenta ghetii carbonice previne oxidarea mustului in timpul fermentatiei.🍇🍇🍇

Aplicatii in industria constructoare de masini

O alta intrebuintare a ghetii carbonice este indepartarea vaporilor inflamabili din rezervoare. Sublimarea granulelor de gheata carbonica dintr-un rezervor golit si ventilat, cauzeaza o accelerare a dioxidului de carbon, care poarta cu el vaporii inflamabili. Gheata carbonica este utilizata in desfacerea si remontarea garniturilor cilindrilor motoarelor ambarcatiunilor. Aceasta actiune este necesara pentru a refrigera si a reduce astfel rezervorul. In acest fel, se face alunecarea mai usoara in cadrul blocului, sau indepartarea usoara a izolatiilor fonice de pe caroseria masinii.

gheata carbonica pentru evenimente

Aplicatii in transport conditionat de temperatura

Dioxidul de carbon (CO2) sub forma de gaz si/sau gheata carbonica este capabil sa mentina temperatura necesara pe parcursul intregului lant de distributie al tuturor marfurilor perisabile, de la producator la consumatorul final. In toate aceste etape exista un control excelent al temperaturii. Utilizarea dioxidului de carbon (CO2) ca agent refrigerent, ofera o mare flexibilitate logistica prin faptul ca nu este nevoie de instalatii speciale, care produc poluare, zgomot si necesita investitii suplimentare. O utilizare larga a dioxidului de carbon (CO2) alimentar, este in industria de catering. Procedeul este utilizat de liniile de catering aerian sau de alte transporturi speciale. Se obtine o temperatura scazuta constanta, pentru o perioada lunga de timp si dupa utilizare nu apar reziduuri sau umiditate.

Aplicatii in agricultura

O alta calitate este si prevenirea activitatii insectelor in containere inchise cu cereale sau orice alte produse cerealiere, deplasand oxigenul, dar nemodificand in nici un fel gustul sau calitatea acestor produse.
Din acelasi motiv, poate preveni sau intarzia rancezirea uleiurilor si a grasimilor alimentare. Fiind atrase de dioxidul de carbon, insectele pot fi prinse cu ajutorul ghetii carbonice.

gheata carbonica pentru nunti

Aplicatii in instalatii

Instalatorii folosesc de obicei un echipament special care formeaza dioxidul de carbon lichid aflat sub presiune ca un manson in jurul tevilor; imediat ce gheata carbonica este formata, apa este inghetata, formand o priza de gheata, si oferindu-le astfel posibilitatea sa repare instalatia fara sa opreasca alimentarea cu apa.
Aceasta este o tehnica, care poate fi de asemenea folosita pe conducte de pana la 4 inci (100mm) in diametru.